LIVE TEXT | Război în Ucraina. Putin ar fi vrut să negocieze, afirmă Zelenski

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Putin ar fi vrut să negocieze, afirmă Zelenski

Este a 267-a zi de la începutul războiului în Ucraina. Zelenski afirmă că a primit semnale de la Occident că liderul rus Vladimir Putin ar dori negocieri directe cu Ucraina.

Volodimir Zelenski FOTO Profimedia

UPDATE 05:20 Belarus se plânge că Ucraina a minat zona de frontieră

Șeful comitetului de frontieră din Belarus, Antoly Lappo, a declarat miercuri că ucrainenii au minat zona de frontieră și au aruncat în aer mai multe poduri.

"Au minat zona de frontieră, au aruncat în aer aproape toate podurile din regiunile Gomel și Mazyr. Acum distrug toate podurile din regiunea Volyn. Toate drumurile sunt impracticabile”, a spus Anatoly Lappo, potrivit Hotnews .

UPDATE 02:00 Zelenski cere Occidentului acces la „toate datele” despre racheta căzută în Polonia

Volodimir Zelenski cere din nou acces la „toate datele” pe care le are Occidentul cu privire incidentul care a avut loc pe teritoriul Poloniei.

Președintele ucrainean a declarat, în timpul discursului său de miercuri seară, că dorește să stabilească fiecare detaliu și pentru asta are nevoie de acces la datele deținute de țările partenere.

„Vrem să stabilim fiecare detaliu, fiecare fapt. De aceea avem nevoie (...) să avem acces la toate datele pe care le au partenerii noştri şi să avem acces la locul exploziei”, a declarat el.

UPDATE 01:00 Putin ar fi vrut să negocieze, afirmă Zelenski

Președintele Volodimir Zelenski a declarat că țările din Occident au trimis semnale potrivit cărora Vladimir Putin ar fi căutat să discute direct cu Ucraina.

Am primit semnale că Putin dorește negocieri directe”, a spus Zelenski.

UPDATE 00:00 Un centru de detenție din Herson a fos transformat în cameră de tortură

Anchetatorii ucraineni au descoperit o presupusă cameră de tortură utilizată de ruși, unde zeci de bărbați arfi fost reținuți și uciși, potrivit The Guardian. Polițiștii au spus că forțele armate ruse au preluat un centru de detenție pentru minori și l-au transformat într-o îmnchisoare pentru bărbații care nu voiau să colaboreze și să ofere informații despre ucraineni, relatează Libertatea .

Un civil a murit în timpul unui bombardament asupra orașului Kupiansk

Procuratura generală a Ucrainei a declarat că un civil și-a pierdut viața în urma unui bombardament al armatei ruse asupra orașului Kupiansk, aflat în regiunea Harkov. Proiectilul a lovit o casă și a ucis proprietarul, un bărbat în vârstă de 76 de ani.

Probabilitatea unei victorii ucrainene este mică, afirmă un general american

Generalul Mark Milley a vorbit despre ce șanse are Ucraina să își recupereze teritoriile anexate de ruși, prin luptă.

„Probabilitatea unei victorii militare ucrainene – definită cu eliminarea rușilor din toată Ucraina incluzând și Crimeea – probabilitatea ca acest lucru să se întâmple în curând nu este mare, din punct de vedere militar”, a declarat Mark Milley.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?

5 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?